Masterclass Glutenvrij Desembrood

Wil je die extra stap zetten? Heb je ambitie om het lekkerste én gezondste glutenvrije zuurdesembrood te maken? Wil je het fermentatieproces helemaal doorgronden? Echt snappen waarom je iets doet en wat jouw brood kan maken of breken? Dan ben je op de juiste pagina beland.

De afgelopen jaren heb ik volop geïnvesteerd in onderzoek. Tijdens het bakken voor klanten vroeg ik me steeds vaker af wat ik nu eigenlijk aan het doen was. Waarom gebruik ik zetmeel in mijn brood? Welke invloed heeft de keus voor een bepaalde fermentatiemethode op het eindresultaat? Hoe bepaal je de kwaliteit van psyllium, het stofje dat zoveel impact heeft op je brood? De vragen hielden niet op. Dus ik besloot om de verkoop te stoppen en me volledig te richten op onderzoek. Dat heeft me tegelijkertijd op het idee gebracht om een boek te schrijven. Helemaal gericht op best practices om het ultieme, natuurlijk gemaakte glutenvrije desembrood te maken. Hier lees je daar meer over, waar je ook jouw exemplaar kan reserveren!

Verder ben ik online masterclasses gaan aanbieden, zodat bakkers de punten op de i kunnen zetten. Maar ook, en in meer gevallen dan ik dacht, moet het hele proces op de schop. Dat is meestal niet de schuld van de bakker, maar van verkeerde informatie in boeken en op internet die de afgelopen jaren de markt heeft overspoeld. Het is soms schokkend om te zien wat desinformatie heeft teweeggebracht.

De masterclass is in de meeste gevallen een twee uur durend videogesprek, waarin we je hele proces doorlopen en ik verbeteringen voorstel. Dat kan op elk mogelijk gebied zijn, afhankelijk van je focus. Omdat enige basiskennis nodig is, van bakken in het algemeen en van glutenvrij brood specifiek, is de masterclass niet geschikt voor beginners. Als je een paar maanden intensief hebt gebakken, ben je er klaar voor. Tot nu toe heb ik bakkers uit Argentinië, Zwitserland, Italië, Duitsland en Australië geholpen om hun bakproces weer op de rails te krijgen. Ook heb ik bij mij thuis een meerdaagse cursussen gegeven aan de teams van H.U.G. in Copenhagen, Pensionat Furuhem in Båstad en Grädda bageri in Åre. Daarnaast geef ik les op bakkersscholen en help reguliere bakkerijen met het samenstellen van een glutenvrij brood assortiment.

Heb je interesse in één van mijn educatieve diensten, neem dan contact met me op.

Mark Kuijpers, +46-793208543 (alleen via Signal), book@sourdoughstereo.com, Pixelfed, Mastodon.